Vakantiefiets – elektrisch ja of nee?

De echte vakantiefietser van nu heeft een probleem, vooral als hij of zij de jongste niet meer is. Moet je nu al kiezen voor elektrisch? En als je dat niet doet, investeer je dan voor een eigenlijk te korte tijd in een “gewone” vakantie- of trekkingfiets?

Kies je nu wel direct voor een nieuwe, af fabriek, E-bike dan zal dat in 2024 al je problemen verhelpen met de Nieuwe Tout Terrain Pamir. De eerste echte (E) expeditie vakantiefiets. Deze word uitgevoerd met een middenmotor met 85Nm en geintregeerde versnellingsbak die onderhouds arm is! (pinion MGU, Motor gearbox unit) Geen zware motor in het achterwiel. Mocht je om wat voor een reden dan ook moeten sleutelen dan is dit niet anders dan bij een normale fiets. Vaste carbon voorvork met meerdere montage plekken voor lowrides, kleine Ortlieb tassen, bidon of alles houders alles is mogelijk aan deze voorvork! Een 2 e-bike accu is ook verleden tijd, het is nu mogelijk om een range extender aan te schaffen die vast op het frame word gemonteerd om je accupack uit te bereiden naar 1245Wh. Gates belt drive is de standaard geworden op deze Tout terrain. Schakelen onder volle belasting of zelf volledig automatisch is de standaard!

Hoe komt de Pamir aan zijn naam?De Pamir Highway in Tadzjikistan is de op een na hoogste verharde snelweg ter wereld na de Karakorum Highway (4693 m) en het toppunt van avontuur! De hoge berglandschappen van het Pamirgebergte zijn verlaten en slechts weinig mensen slagen erin om hier onder de barre omstandigheden te leven.

Zie alle modellen met MGU systeem : https://ophuisfietsen.nl/product-categorie/fietsen/?filters=merk%5B641%5D%7Celektrisch%5B18%5D

Je hoeft echter nog niet direct te kiezen, de meeste vakantiefietsen die wij verkopen zijn achteraf door ons op te bouwen met het nieuwe PENDIX-systeem. Bij de keuze van de nieuwe fiets kunnen wij al zeggen of het PENDIX-systeem straks gaat passen of niet.

Je kun dus gewoon gaan voor een luxe stalen of aluminium frame, een vaste voorvork met lowriders, een derailleur- of rohloffaandrijving, aangepast stuur of zadel en noem maar op. De keuze voor elektrisch mag je nú, maar ook later maken. De tent kan in ieder geval al mee !

Dit PENDIX-systeem ziet er mooi uit, is eenvoudig te bedienen en ondersteund heel soepel. Zonder stroom loopt de fiets nog steeds net zo lekker als hij voorheen deed. De 3 ondersteuninsniveau’s kun je zelf, middels een app, instellen en de accucapaciteit kun je kiezen. Het systeem past op nieuwe maar ook op bestaande fietsen en is te verhuizen naar een volgende fiets.

Bij ons bouw je je fiets zoals je zelf wilt, óók elektrisch, zónder verkeerde keuzes. Bel of kom langs in onze winkel en vraag naar de mogelijkheden!

< Terug naar het overzicht

1