SMITH fietshelmen

Smith fietshelmen, voor alle takken van sport

Fietshelmen zijn er in vele soorten en prijsvariaties, maar waar gaat het nu echt om ? Je koopt hem voor je eigen bescherming en mag die bescherming nu “fake” zijn of moet deze functioneel en veilig zijn .

Het begint allemaal met piepschuim en een harde schaal er omheen, het piepschuim beschermt je hoofd omdat het kan vervormen en daardoor de impact kan vertragen ( energie opnemen ) De harde schaal houdt het piepschuim bij elkaar en beschermt tegen puntige voorwerpen. Hier stoppen de “goedkope” helmen en gaat SMITH verder.

De helm moet ook lekker zitten en comfort bieden zoals met zachte kussentjes, gemakkelijke sluiting, fijne instelbaarheid, goede ventilatie en ruimte voor de pootjes van je (zonen)bril.

SMITH houdt zoveel mogelijk rekening met al die dingen en voegt daar nog 2 belangrijke veiligheidsopties aan toe : MIPS en KOROYD

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een geleidend systeem in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen en zo hoofdletsel door rotatie-impact te kunnen reduceren.
WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat de hersenen worden blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen ten gevolge hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.
HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

KOROYD:
Duizenden klein polymeerbuisjes vormen de KOROYD-kern die een zeer goede schokbestendigheid biedt. Het energie-absorberende materiaal is bovendien zeer goed ademend, zodat de temperatuur optimaal wordt gereguleerd en het hoofd tijdens het fietsen langer koel blijft. In de structuur verwerkte ventilatiekanalen ondersteunen het AEROCORE-concept. 

We hebben verschillende SMITH helmen op voorraad met ieder zijn eigen specialiteit.

< Terug naar het overzicht´╗┐

1