avontuur
focus
innovatie

OPHUISFIETSEN.NLavontuur
focus
innovatie

OPHUISFIETSEN.NLavontuur
focus
innovatie

OPHUISFIETSEN.NLKorte afstand

  • Kies dan voor een city,- urban- of tourfiets

De fiets moet mee om af en toe broodjes te halen en de omgeving te verkennen, een lichte fiets is dan gemakkelijker mee te nemen dan een zware!Veel versnellingen met goede remmen doen het beter in de bergen. Meestal is dan een toelaatbaar bagagegewicht tot 15kg voldoende. Veel fietsen voldoen voor deze taak.

 

 

Vind jouw fiets

Lange afstand

  • Kies dan voor tour- of trekkingfiets

De reis gaat geheel op de fiets en (een deel van) de bagage wordt telkens netjes voor u naar uw volgende logies-adres gebracht. De fiets moet dan stabiel zijn, goed passen en comfortabel genoeg zijn om een hele dag in de fietshouding te kunnen zitten. 25kg toelaatbaar bagagegewicht is te adviseren. Veel versnellingen, goede banden, weinig rijweerstand, excellente remmen, maar ook goede verlichting (voor als het eens een keer wat later wordt) zijn onontbeerlijk. Een aandrijfsysteem met een lage pechgevoeligheid is een pré.

Vind jouw fiets

Stoere wereldreiziger

  • Kies dan voor een vakantiefiets

De reis gaat wat verder en geheel op de fiets, via campings of natuurplekken. Nu doet het gewicht van de fiets zélf er heel wat minder toe want er moet misschien wel 50kg aan bagage mee ! Wél moeten het frame en de voorvork superstabiel zijn, maar ook de wielen ( spaken en velgen ) moeten hun mannetje staan. Banden moeten alles zo pechvrij mogelijk kunnen doorstaan, overal grip bieden en heel veel kilometers meegaan. Overal op de fiets moeten mogelijkheden zitten om extra bagage en accessoires te kunnen monteren. Het aandrijfsysteem moet een groot bereik hebben, de nodige krachten op kunnen vangen, niet pechgevoelig zijn en tevens zo weinig mogelijk onderhoud vergen.

De vakantiefiets kan natuurlijk ook alles wat de andere fietsen kunnen, maar dat geldt niet andersom. Wil je één fiets en er echt alles mee kunnen doen dan blijft alleen de vakantiefiets over.

Voor de meeste mensen is een kwaliteit tour- of trekkingfiets voldoende, al dan niet individueel aangepast. Slecht weinigen gaan echt met fiets en tent naar de Oriënt, maar het kan wél. Een fiets is zo sterk als zijn zwakste onderdeel en daar ligt een hele wereld van mogelijkheden. Bijna alle fabrikanten hebben wel één of meerdere (redelijk) goede trekkingfietsen in het assortiment maar er zijn er maar weinig die een échte vakantiefiets bouwen.

Elektrisch ja of nee?

Bij ons hoef je nog niet direct te kiezen… De meeste vakantiefietsen die wij verkopen zijn achteraf door ons op te bouwen met het nieuwe PENDIX-systeem. Bij de keuze van de nieuwe fiets kunnen wij al zeggen of het PENDIX-systeem straks gaat passen of niet. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons nieuwsbericht ‘Vakantiefiets – elektrisch ja of nee? >

Vind jouw fiets