avontuur
focus
innovatie

OPHUISFIETSEN.NLavontuur
focus
innovatie

OPHUISFIETSEN.NLavontuur
focus
innovatie

OPHUISFIETSEN.NLBike-packing

VOOR JOUW FIETS

Stel je hebt een sportieve fiets, die licht is, sportief en oersterk. Je kunt er overal mee komen, on- en offroad. Waarom er dan niet mee op vakantie?

Met name ATB’ s / Mountainbikes en Gravelracers zijn sportieve fietsen voor elk terrein die ook sterk genoeg zijn voor extra bagage maar de bevestigingsmogelijkheden daartoe veelal missen.

Mountainbikes zijn al redelijk ingeburgerd en bekend bij de meesten van jullie. Het universele karakter van deze fietsen biedt kansen. Vaak zijn (tijdelijke) spatborden en bagagedragers wel mogelijk maar je doet dan afstand van het ‘pure’ van deze fietsen. Producenten van allerlei bagagemiddelen zijn hier ingedoken en hebben een nieuw segment tassen ontwikkeld wat heeft geleid tot een nieuwe trend : ‘Bike Packing’.

Fietstassen voor jouw fietsvakantie

Met speciale tassen, die stevig en waterdicht gemonteerd kunnen worden achter je zadelbuis, tussen de frame-buizen, voor je stuurbuis en aan je voorpoten, kun je een complete vakantiereis plannen over asfalt en dwars door de natuur. Je zult je logies vooruit moeten plannen omdat een tent met uitrusting er natuurlijk niet bij op passen maar dat spreekt voor zich.

De uitdaging is hierbij om, net als de motorrijders onder jullie doen, zo licht mogelijk op avontuur te gaan, en dat is écht kicken !

Je maakt je ATB of Gravelracer hiermee multifunctioneel, hoofdzakelijk natuurlijk voor de sport maar ook inzetbaar voor vakantieavonturen of om wat boodschappen te halen! Echte racefietsen zijn vaak wat te agiel voor deze tak van sport.

De speciale tassen zijn zo gemaakt dat ze snel aan en af te koppelen zijn en bijna altijd 100% waterdicht zijn.

Mountainbikes zijn eigenlijk voor 70% offroad gemaakt en 30% onroad ( of de banden en gearing moeten aangepast zijn ) De meeste mountainbikes hebben vering.

Gravelracers zijn voor 70% onroad gemaakt en 30% licht offroad. Racefietsen dus, met een meer comfortabele houding, waarmee je ook elk bos- of gravelpad op kunt. Ze bezitten over het algemeen geen vering.

Wij kunnen u alles uitleggen aan de hand van voorbeelden.

Contact opnemen